Rottapyörät ja survivalpyörät

Poliisin vihaama - omistajan rakastama - rottapyörä

Rottapyörä on "antisosiaalinen" moottoripyörä joka on ajan kuluessa rapistunut, ruostunut ja romuttunut mutta pidetty liikenteessä mahdollisimman pienellä budjetilla tai täysin ilman kustannuksia korjaamalla vain välttämättömät rikkimenneet osat omilla patenteilla, tienposkeen tai kaatopaikalle hylätyistä osista. Rottapyörät on tarkoitettu ajettavaksi eikä puunattavaksi ja pyörät ovat nielleet enemmän kilometrejä kuin mihin keskiverto Corolla DX kykenee. Nämä pyörät eivät ole sidonnaisia merkkiin, malliin, tyyppiin tai kuutiotilavuuteen vaan ennemminkin pyöriä yhdistää "haista paska" ja "fuck fuel economy" -asenne ja öljyläikät moottorin alla. Jokaisella rottapyörällä on sielu ja oma tarina kerrottavanaan.

fighter rottapyöräPost-nuclear Rottafighteri


chopper rottapyöräRottachopperi


rottapyörä chopperiRapakaaret voi tehdä vaikkapa renkaista ja tankin korvata jauhesammuttimilla(?)Survivalpyörä - kestää mitä vain - kulkee missä vain

Survivalpyörä on ulkonäöltään melko lähellä rottapyörää mutta eroaa käyttötarkoitukseltaan jonkinverran rotasta. Survivalpyörät on tarkoitettu kestämään ja kulkemaan erilaisissa maastoissa joten survivalista löytyy useimmiten huomattavasti enemmän maavaraa. Pyöriä yhdistää useimmiten karkeakuvioiset maastorenkaat, metalliristikoilla suojatut tupla- tai triplavalot, vahvistetut rungot sekä jousitus, erilaiset tavarankuljetuslaatikot, -säkit ja -laukut ja armeijahenkisyys.

survival fighter
Ei mene vanteet solmuun pahemmassakaan kivikossa. Ajomukavuus sivuseikka.


army survivalpyöräMaastoväritys <3

survivalpyöräVänkä pakoputkiviritys ja tuplaiskarit


Halpa moottoripyöräharrastus?

Rotta/survivalpyörän rakentaminen on helppoa: Osta mahdollisimman halpa/paska/vanha (japsi?)pyörä, tarkasta että tekniikka pelittää, maalaa mattamustaksi ja vaihda mahdollisimman paljon osia käyttämättä yhtään rahaa mutta luovuuttasi siitäkin edestä. Hyviä osia löytyy esimerkiksi autoista, rekoista, lentokoneista tai muista pyöristä. Kaatopaikat ovat aarreaittoja!

"THIS Indian LOOKS LIKE SHIT BUT HE WILL DO IT"


Nyt kun olet rakastunut näihin "valtavirrasta poikkeavalla tavalla kauniisiin" moottoripyöriin yhtä paljon kuin minä, voit rakentaa itsellesi oman. Lisätietoa/läheitä/kuvia löytyy:

Rat Bike Zone (englanniksi)
Rataplan Ratbikeclub (englanniksi)
Fördermaschine (saksaksi)
Deathtrap (englanniksi)
Rat-Bike (saksaksi)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvistä rottalinkeistä, muutama uusi löyty.

hansu kirjoitti...

hyvin kerrottu rottapyörän syvintä olemusta. etenkin 'post nuclear catastrof or war' ja 'haista paska' ovat sitä roteinta itteään.

terveisin rottarallin vuoden 2004 rottapyörä kärpiön omistaja ja kuski, kawabata

hansu kirjoitti...

http://kawabata.suntuubi.com/datafiles/gallery/1/k%C3%A4rpi%C3%B6%20eest%C3%A4.jpg

http://kawabata.suntuubi.com/datafiles/gallery/1/s/K%C3%A4rpi%C3%B6%20kahden%20ulosajon%20v%C3%A4liss%C3%A4.JPG

http://kawabata.suntuubi.com/datafiles/gallery/1/s/k%C3%A4rpi%C3%B6%20ylt%C3%A4%202005.jpg

jokunen kuva rotastani, saa käyttää ja kierrättää vapaasti kuten rottapyöräideaan kuuluu. t. kawis