Jawa? eiku CZ.. Eiku?

Vallu kävi kommenoimassa aiempaa postaustani Jawasta ja osasi kertoa että tätä kyseistä pyörää on valmistettu 100 kpl Tsekkoslovakiassa ja vuonna -75, 30kpl tuotu Suomeen näyttelyihin. Toinen huhupuhe kertoi että pyörää on tuotu Suomeen 90kpl. Vallu kertoi myös että pyörästä on ollut juttua muutama vuosi sitten Tekniikan Maailmassa ja niinpä tosiaan, TM arkistosta löytyi tiivistelmä jutusta. Juttu oli numerossa 2/2004 ja kaveri huusi kyseisen lehden välittömästi Huuto.netistä.

Pyörän merkki ei olekaan siis Jawa vaan CZ vaikka lohkoissa ja muistaakseni jossain muissakin osissa lukee Jawa. Tuo oli jo aiemminkin jo ihmettelyn aiheena kun papereissakin luki merkkinä CZ. Nyt vain odotellaan innolla lehden saapumista.

Jawaprojekti on tässä taustalla edistynytkin hiljalleen. Sylinterit kävi porautuksessa, kannet on maalattu, tankki hiottu ja koneen alakerta on taas kasassa lukuunottamatta sähköpuolta. Sähköt ja muutamia muita osia kaveri tilasi maailmalta käyttäen sanakirjaa apuna. Mahtanut olla mielenkiintoista puuhaa. Onneksi noilla kotisivuilla on sentään kuvia apuna! Tässä pätkä ilmeisesti tilausvahvistuksesta jonka lähettivät:

1. Valcové rukoväte-Jawa - 1 x ks

Katalogové číslo: 1003

Cena s DPH: 50 Sk



2. Sitko ventilu-kývačka - 2 x ks

Katalogové číslo: 1250

Cena s DPH: 140 Sk



3. Dynamo 75 W komplet-Jawa 350 - 1 x ks

Katalogové číslo: 2918

Cena s DPH: 2500 Sk



-------------------------------------------------------------------

Celková cena tovaru s DPH: 2690 Sk

Poštovné: 89 Sk

Balné: 100 Sk


Siitä vaan suomentamaan. Itse ymmärrän yhden sanan: Dynamo. =)

Ei kommentteja: