Suomen komein mopo! Chopattu Kinroad Prince!

Kinroad Prince
Nettimotoa selatessani tuli vastaan aivan uskomattoman komea kotimainen tuunausprojekti. Tämänkaltainen projekti on hautunut itselläkin mielessä jo pidemmän aikaa. Kyseessä on rankalla kädellä chopattu kiinalainen Kinroad Prince. Soittelin omistajalle ja pienen rupattelutuokion jälkeen omistaja lupasi minulle lisää valokuvia ja tässä sitä ihasteltavaa tulee:

Kinroad Prince takapää
Näkyvin osa projektia on ehdottomasti takapää. Korkea ja ohut takarengas on korvattu leveämmällä ja matalammalla skootterin kumilla, joka istui takahaarukkaan ilman levittämistä. Takakumi on nyt muutamia senttejä leveämpi ja vieläkin olisi kuulemma varaa leveämmälle mutta ohut vanne ei salli juurikaan leveämpää kumia. Takalokasuoja on nyt mallia "hugger" ja aihio otettu muokkaukseen 250-kuutioisesta Jawasta. Rekisterikilpi ja takavalo on siirretty peruschopperimaiseen tyyliin renkaan sivulle. Takaiskunvaimentimet ovat ihan vakiot mutta jäykkä peräkin on kuulemma käynyt mielessä. ;) Satula on itse muottoiltu raudasta ja pehmusteena vain ohut kerros vaahtomuovia. Takapää on näillä muokkauksilla varmaan kymmeniä(?) senttejä matalampi!

Etupäässä on myös tehty muutoksia. Vakiokumi on vaihdettu 125cc Honda CBR:stä peräisin olevaan katukumiin ja etupumput kiillotettu. Alkuperäiset koukerosarvet on heivattu ja tilalle istutettu suora stonga.

Kinroad Prince etupää
Pyörää kiidättää eteenpäin lähes vakio 50cc moottori jonka ilmansaantia helpottaa power filter-ilmansuodatin. Pakokaasut siityvät esteettä atmosfääriin lähes suoran, itserakennetun pakoputen kautta. Suorahko putki huolehtii myös miehekkäistä äänistä ja "ompelukonemainen" vakiosäksätys on enää muisto vain.

Kinroad Prince moottori
Kinroad Prince moottori
Välityksiä kampiakselin ja takarenkaan välillä vaihdellaan vasemmalla kädellä, kytkimen ja vaihdekepin yhdistelmällä. Kyllä, tässä on käsivaihteet! Vaihdekepin nupin virkaa toimittaa Tunturi Trialin mäntä.

Kinroad Prince vaihteet
Kinroad Prince vaihteet
Koko komeus on viimeistelty ilmeisen onnistuneella kirkkaanpunaisella maalikerroksella.

Kinroad Prince
Ja niin, tämä on tosiaan mopo eikä moottoripyörä. Allekirjoittaneen ikäiset voi ajella ilman korttia. Pyörä on rekisterissä, valmis ajoon ja mikä parasta: MYYNNISSÄ. Myynti-ilmoitus löytyy tästä. Kyllä on niin komea peli jotta!

Kinroad Prince
Valokuvat ja kiitokset: Timo ja Jere Ruuskanen

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko sun mielestä 700 sopiva hinta tosta? Kuulostaa jotenkin halvalta...

Base kirjoitti...

Kyllä, halpahan se on mutta siinä on tietenkin otettu huomioon se, että vakiokuntoisen, pari vuotta vanhan Kinroadin saa 300-500 eurolla. Ihan uudetkin ovat kevyesti alle 1000 euroa.

On se sentään Nettimoton kallein Kinroad Prince ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jeps näppärän näkönen peli! mulla on samanlainen joka on vähän eritavalla chopattu! tässä linkki! http://www.nettimoto.com/viewVehicle.php?id_bike=773674&dispSendLink=Y