Ajotietokone ja anteeksi

Ostin Jyskän romu.. eiku varastomyymälästä polkupyörääni ajotietokoneen. Ihan tollasen perus- halpismallin, Sigma BC 800:sen. Näyttää ajonopeuden (km/h tai mph) lisäksi kokonaismatkan, ja -ajan ja maksiminopeuden. Vempeleessä on myös kello, trippimittari ja ajanotto. Eikä maksanu juuri mitään, 14-jotain euroa.

Sigma ajotietokone

Niin ja ajovalon kanssa, kyllä nyt kelpaa ajella kun illatkin pimenee. Ihan päteviä vehkeitä molemmat, siis jos ne sattuu olemaan pyörässä kiinni.

Tänään unohdin ottaa lampun mukaan kun aamulla lähdin tallille ja tietenkin juuri sinä päivänä kun sen unohtaa, päivä venyy iltaan ja pääsin ajamaan kotiin päin vasta tuossa vähän ennen kahdeksaa jolloin on jo melko pimeää mutta ainakaan Vaajakosken katuvalot eivät ole vielä päällä. (Miksei?)

Jyväskylässä kevyen liikenteen käyttäjät (sekä jalankulkijat että pyöräilijät) käyttävät automaattisesti lähes poikkeuksetta menosuunnassa jalkakäytävän oikeaa reunaa (Jyväskylän kirjoittamaton kevyen liikenteen sääntö 1§) joka on aivan mahtavaa. Täysin ilman jalkakäytäviin piirrettyjä pyörän ja tikku-ukon kuvia, keskiviivoja ym. turhuuksia jotka mielestäni vain sotkevat liikennettä. Kevyt liikenne siis menee pääasiassa oikein sujuvasti. Tänään tuli vastaan kumminkin poikkeus. Vaajakosken ja Jyskän rajamailla lähes pimeässä vastaani pyöräili nojapyöräilijä joka käytti jalkakäytävän vasenta reunaa, siis minun "kaistaani". Hän ei ilmeisesti nähnyt minua ollenkaan (kiitos unohtuneen ajovaloni) joten kun huomasin että hän ei siirry omalle puolelleen, väistin häntä vasemmalta puolelta. Vastaantulija huomasi minut vasta muutaman metrin päästä ja ilmeisesti säikähti niin että huusi minulle: "VALOT P*RKELE!". No meikäläisellähän kun noi kielen kannattimet ei liiemmin ajattele vaan reagoivat minulle kohdistuneeseen kirosanaan välittömästi samalla mitalla takaisin niin sieltähän tuli "HAISTA VIT*U!" että heilahti. Noh, jo muutaman metrin eteenpäin ajettuani tuli mieleen että olisin varmaan itsekin huutanut jotain samaan suuntaan säikähtäneenä vastaavassa tilanteessa. Jos nojapyöräilijä satut tätä lukemaan niin pyydän anteeksi. :)

Pyörien "ajovalot" on kyllä oikeastaan ennemminkin pelkkiä huomiovaloja. Ei niillä oikeasti näe eteensä. Tuo minun valo on tollanen "jopa" 25 ledin räpellys jonka oikeasti hyödyllisin ominaisuus silti taitaa olla autoilijoiden huomion kiinnittävä vilkkuva valo -mode.

Saisihan sitä hyvänkin valon ja vieläpä halvalla jos vain viitsisi rakentaa vaikkapa näin mutta veikkaan että joku pykälä kieltää tuollaisenkin käytön kadulla täällä Suomessa. :/

Ei kommentteja: