Tallilöytö: Jawa CZ 250

Viime päivityksestä onkin jo aikaa mutta nyt näyttäisi taas vilkastuvan täällä.

Kaverini teki kihlattunsa mummolan aitassa mahtavan löydön: 250 kuutioinen Jawa CZ Sport vuosimallia 1975. (Kyllä, siellä se on kuvassa)

Jawa romujen alla
Pyörä on lojunut tallissa ajamatta vuodesta -85(!!!) ja poistettu rekisteristä vuonna -87 eli siis on ollut täysin koskematta 23 vuotta kuivassa paikassa. Nyt se näki pitkästä aikaa päivänvaloa:

Jawa cz 250
Pyörä on siis kovilla pelleillä (toivottavasti) vaikka ruostetta löytyy jonkin verran.

Jawa cz 250
Jawa cz 250


Pyörä vaihtoi omistajaa melko nimelliseen kaverihintaan. Kunnosta ei ole mitään tietoa mutta muuta informaatiota löytyi jonkin verran. Pyörä on ollut tätä ennen 3 henkilön omistuksessa ja sillä on ajettu 28500km. Pyörään on paperit ja sen saa siis rekisteriin niin halutessaan. Paperit on tuolta vuodelta 1987 jollin pyörä on viimeksi ollut rekisterissä. Kuva papereista tulossa myöhemmin.

Jawa cz 250cc kaksisylinterinen moottori
Jawa cz 250cc kaksisylinterinen moottori ja alkukäyrät
Mielenkiintoisin juttu tässä pyörässä on se että siitä ei oikein löydy informaatiota tai kuvia mistään. Joitain satunnaisia mainintoja olen löytänyt muutaman mutta esimerkiksi tarkalla mallimerkinnällä ei löydy googlella kuin yksi osien ostoilmoitus vuodelta 2002. Youtubesta löytyy yksi video jossa esiintyy ainakin melkolailla samanlainen pyörä:



Bikez.com:ista löytyy yksi kuvaus pyörästä joka on mahdollisesti sama kuin tämä, ainakin tiedot ovat aika lähelle oikeat. Ainoa mikä tässäkin hämää niin on "CZ" mallimerkintä joka puuttuu kokonaan. Jawa-CZ -listalta pyörää ei taas löydy ollenkaan.

Jos joku tietää tapauksesta jotain niin tietoja otetaan kiitollisena vastaan.

Tämä pyörä olisi tarkoitus kunnostaa ihan ajoon asti sekä hiekkapuhaltaa/maalata uudenveroiseksi. Olen luultavasti tiiviisti mukana operaatiossa ja kirjoittelen juttuja projektin edetessä.

Tähän mennessä tehty: Esipesu ;P

Jawa cz 250

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuon kuntoista maalipintaa ei kannata pilata millään, tekniikka kuntoon ja son siinä!

Anni kirjoitti...

Heh, heh, kuva saattaapi valehdella jonkin verran. On siellä jonkin verran sellaisiakin ruostuneita kohtia että jos ei laita kuntoon niin puhki menee alta aikayksikön. esimerkiksi tankissa on muutama aika paha :(

Anonyymi kirjoitti...

Iteltä löytyy tallista samanlainen pyörä, tekniikan maailmassa oli juttu näistä jokunen vuosi sitten, noita on valmistettu 100 kpl tsekkoslovakiassa ja vuonna -75, 30kpl tuotu suomeen näyttelyihin.

Base kirjoitti...

Samankaltaiseen päätelmään ollaan tässä tultu itsekin että harvinainen täytyy pyörän olla, sillä tätä yksilöä hämmästelee kaikki ja Jawan osia etsiskellessä asiasta jotain tietävätkin tahot ovat kyselleet että mistä ihmeestä tällainen on löytynyt. :D Kiitoksia kovasti informaatiosta. Täytyy yrittää etsiä tuo TM käsiin. Et satu muistamaan vuotta/numeroa???

Anonyymi kirjoitti...

jawa cz 250 1977 BR-990 mulla käytössä joka kesä ! mukavasti saa sympatiaa ja huomiota kyllillä hieno vehje

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on täsin samanlainen vehje.On ollut minun käytössä 5 vuotta.On pelannut ihan mukavasti.
Cz fani Kokkolasta

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on tallissani samanlainen harvinaisuus. Vm -71, sinä vuonna ainoa Suomeen tullut kyseessä oleva pyörä. Harvinaisuus myös TM:n artikkelin mukaan. Seissyt tallissani pari kymmentä vuotta. Mikäli olet kiinnostunut ostamaan, tavoitat minut numerosta 0400-974007/ Eino
Olen pyörän toinen omistaja.